Jestem z regularną wypiską :D 26.07 DT Aktywność: Kombinowany trening. Połączyłam górę i dół z aktualnego miesiąca projektu Bad Ass. Trening wyszedł bardzo fajny, ale w całości by mi czegoś brakowało. Ale decyzje co do wyboru treningu podejmę później. Dzisiaj się wyrobiłam czasowo, ale byłam wyjątkowo wcześnie na siłce. Brzuch: Ok, nie wzdęty, [...]
[...] z rodzynkami, kakao i jabłkiem Obiad: Stek z antrykotu, frytki pieczone, sałatka z buraka, fety i słonecznika (z miodem, cynamonem i octem balsamicznym) Kolacja: Kanapki z chleba żytniego z szynki z kurczaka i jabłka (sałata, pomidor, rzodkiewka) 21.11 DT Aktywność: Trening B Brzuch: Jak na razie ok Samopoczucie: Średnie na jeża Suplementy: [...]
05.12 DT Obiecałam sobie robić na bieżąco wypiski, bo to bardziej mobilizuje . Aktywność: Nowy trening B Brzuch: Dzisiaj wzdęty okropnie i generalnie źle się dzieje Samopoczucie: Znośnie. Nastrój dobry. Dzień trochę rozbity- mieliśmy przeprowadzkę w pracy do innego budynku i nie działało moje stanowisko pracy. W końcu wróciłam do domu i kończyłam [...]
miska z 16.06. DT 1500 BTW 120/90/50 +1 pomidor, 2 marchewki, 6 ogórków gruntowych, 1 kalarepa, rzodkiewki, sałata, szczypior +ZMA, łyżeczka musztardy bez cukru ten chleb razowy to własny na zakwasie trening: ten trening też pierwszy raz 4x8-10 powt. ad 1. +5 kg ad 2. +5 kg ad 3a. następny ciężar sprawia, że nie dociągnę do końca ad 3b. [...]
Ja chyba z 5 razy próbowałam robić chleb na drożdżach spożywczych BLEH... na sama myśl mi niedobrze ;/ Ale odkryłam cudowny sposób, i teraz raz w tygodniu piekę MEGA razowy chlebek na prawdziwym zakwasie. Składniki na zakwas: 3 łyżki otrębów pszennych 3 łyżki otrębów żytnich 3 łyżki mąki żytniej typ 2000 250ml ciepłej wody łyżeczka soli i cukru [...]
[...] lnianego 40g daktyli posiekanych 7 g drożdży suchych 300g wody (jak ktoś nie może drożdży to próbować na zakwasie, ale ja pomimo niepisanego mistrzostwa w wypiekach chleba, na zakwasie gryczanym poległam) Wszystko wymieszać łyżką, lub w maszynie do chleba. Przełozyć do blachy (mała keksówka) wyrastać przez 20 min, piec 45 min w 185'C. [...]
[...] ze nie mialam wzdęć ani żadnych boleści... No ale nażarta jestem fest i czuje sie od razu o 5 cm grubsza w każdym miejscu. Dzis wchlonelam: żurek, jarzynowa tradycyjną, chleb zytni, karczek,boczek, galareta, migdaly, sledż, orzechy... Ruchu prawie nic. Jak widze, że dziewczyny ćwiczyly, tomi teraz glupio. Jutro miska 110 b/60 t/ 105 w (1 d [...]
Oki, tylko z tym pieczywem to najlepiej by było albo wasa wieloziarnista albo chleb wieloziarnisty bez drożdży na zakwasie tylko:-) Ryb z puszki też nei jedz za czesto:-)tak dla zdrowotności;-)
Pięknie wygląda :-). Do tego chleba prawdopodobnie świetnie by się sprawdził zakwas chlebowy i skrócił czas przygotowywania. Nie trzeba by było robić 2 zaczynów, tylko 1. Najpierw do części mąki (np. do 1/3) dodać łyżkę zakwasu, po wyrośnięciu w lodówce dodać resztę składników i znów zaczekać, aż wyrośnie w lodówce. Można też 3 etapowo... W [...]
Dziewczyny mam nadzieję że mnie poratujecie. Próbuję upiec chleb i okazuje się to dla mnie niewykonalne. A nie chwaląc się idzie mi świetnie przy pieczeniu ciast, zawsze mi wychodzą a ten chleb jakby się zawziął na mnie. Pierwszy bochenek poszedł do kosza, robiłam na zakwasie z mąki pszennej białej (tak się ona chyba nazywa), zaczyn mi nie urósł [...]
[...] nie do końca przestawiły się na trawienie zbóż gdyż są one w diecie człowieka zaledwie kilka tysięcy lat. Kolejna sprawa to jakość tych zbóż. Nasi pradziadowie jedli chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie nie drożdżach. Z tego względu nie chorowali jak my teraz. Z tego względu piekę obecnie taki sam chleb dla żony a ponieważ jem chwilowo [...]
Żytnia to głównie na pieczywo się nadaje (i to najlepiej na zakwasie, więc pasuje się pofatygować i przygotować taki zakwas - warto, bo chleb niepowtarzalny) lub jako mały dodatek do ciasta na pizzę... Na słodko, fuj. Za to gryczana jest super do różnych kombinacji na słodko i słono, można łączyć z ryżową, owsianą i innymi mąkami, dzięki czemu nie [...]
Żytnia to głównie na pieczywo się nadaje (i to najlepiej na zakwasie, więc pasuje się pofatygować i przygotować taki zakwas - warto, bo chleb niepowtarzalny) lub jako mały dodatek do ciasta na pizzę... Na słodko, fuj. Za to gryczana jest super do różnych kombinacji na słodko i słono, można łączyć z ryżową, owsianą i innymi mąkami, dzięki czemu nie [...]
dojadam ten chleb i basta... znudził się? czy od czasu jak robisz to za dużo go zajadasz? :-P Pojawiły mi się problemy skórne i mam problemy z bólami stawów od kiedy zacząłem jeść chleb. Bez względu na to, że sam go piekę na zakwasie i korzystam z mąk pełnoziarnistych itp.
Paula, ale zaczynowi na zakwasie to nie szkodzi nijak, że dłużej postoi. Przy rośnięciu chleba trzeba bardziej uważać, żeby nie przerosło, ale tu też można zastosować jakieś tricki, na przykład wrzucić do lodówki, chleb sobie powooolutku trochę urośnie, a po wyjęciu dorośnie ile trzeba. Albo też można przyspieszyć wyrastanie w piekarniku [...]
[...] z owocami Obiad: Udka z kaczki z gruszkami w winie i miodzie, zapiekane ziemniaczki, surówka z marchewki i pora Kolacja: Zupa chmielowa, pół karkówki, kapusta kiszona, chleb żytni na zakwasie- to to nieładne świetowanie, Ale wytańczone na parkiecie :D Trening: Aero na parkiecie Pomiary sobotnie mówią mi: Paula uważaj i nie luzuj sobie. [...]
W co jedzą ladies masz wypisane produkty ;-) jesz o 7, potem możesz o tej 11.15 a potem już w domu, chyba, że wolisz mniejsze posiłki to sobie rozdzielasz na przerwie. Pakujesz w pudełko i masz. Czy to placki owsiane, czy chleb żytni na zakwasie z mięsem czy jaki kolwiek inny posiłek. Inspiracje możesz czerpać z "Przepisów ladies".
Ja polecam mimo wszystko chleb na tzw. zakwasie. Kilka dni babrania, owocówki się zlatują, zapach jaki jest taki jest ale warto naprawdę. Ostatnio sprawdziłem przepis na "Razowiec skandynawski" i chleb wyszedł ładny i smaczny. Mój zakwas ma co prawda już chyba z 3-4 miesiące ale i na świeżo zrobionym jest o niebo lepszy niż jakikolwiek [...]